ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ МИКОЛИ ЖУЛИНСЬКОГО "СПАДКОЄМЦІ"

26 червня 2021

  25 червня 2021 року в актовому залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулася презентація книги «Спадкоємці»  відомого українського  літературознавця, письменника та політичного діяча Миколи Жулинського. Книгу присвячено 100-річчю завершення Української Революції 1917-1921 років, у ній міститься критичний аналіз художньо-публіцистичних досліджень рівненських (волинських) письменників, присвячених даній важливій для нашої історії темі. Крім того, на сторінках видання містяться і власні роздуми Миколи Григоровича з приводу державотворчих висновків, котрі українському суспільству слід зробити із тих давніх і трагічних подій.

  Модератором заходу була працівниця Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Войтович. Пані Наталія тепло привітала усіх учасників та гостей презентації, передала слово Миколі Жулинському, котрий детальніше розповів про ті переживання, що спонукали його до створення цієї праці, поділився важливими уроками, котрі, сподівається, книга допоможе читачеві почерпнути з минулого. Червоною лінією емоційної промови пана Миколи стала наступна теза: український народ має одну з найдавніших та найбільш славних європейських історій, вкрай важливу роль у ній відіграли волиняни; тож нам, їх нащадкам, не слід забувати та зневажати подвиги своїх предків.

  Окрім Миколи Жулинського у заході взяли участь інші відомі письменники Волині – Євген Шморгун, Микола Руцький, Йосип Струцюк та Святослав Праско – саме ті автори, відгуки на творчість яких акумулювала в собі книга Миколи Григоровича. В ході презентації кожен з них отримав час для виступу, відбувся цінний обмін думками з приводу проблематики не лише Української Революції, але й Визвольних змагань українського народу впродовж XX століття в цілом(боротьбі ОУН та УПА, діяльності Народного Руху України періоду Перебудови). Автори, крім того, розповіли по декілька цікавих історій зі свого життя, анонсували вихід нових своїх праць на вказану тематику.

  По завершенню зустрічі Микола Жулинський презентував власну книгу із автографом для її учасників.

Дмитро Петрик

науковий співробітник відділу маркетиггу, розвитку та інвестування