В РІВНЕНСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИЛАСЬ ВИСТАВКА ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ

27 січня 2022

21 січня о 12 год. у Рівненському обласному краєзнавчому музеї до 30-річчя затвердження Верховною Радою України Державного Герба України, відбулося  відкриття банерної виставки «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

На виставці можна побачити еволюцію герба України від часів Київської Русі до наших днів, а також різні інтерпретації зображення державного символу у Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Коханата ін.

Доповнена експозиція матеріалами із фондів РОКМ.

На захід завітали: Іван Демянюк – історик, громадсько-політичний діяч, один із засновників регіонального осередку Народного Руху України, активіст - Сергій Кричильський, просвітянки – Євгенія Гладунова та Тетяна Радюк, які поділилися спогадами про далекі 90-ті роки в яких відбувались епохальні події України на шляху до незалежності.

Під час заходу прозвучали патріотичні пісні у виконанні бандуриста, головного спеціаліста управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Назара Волощука.

На відкриття виставки прийшли студенти Рівненського коледжу економіки та бізнесу та Рівненської медичної академії.

Працювали над створенням виставки працівники відділу історії РОКМ.