ЗАХІД "ЗГАДАЙМО РАЗОМ" ВІДБУВСЯ У РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

19 травня 2023

18 травня 2023 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї  до свята Міжнародного дня музеїв був проведений захід «Згадаймо разом».

На зустріч були запрошені наші музейні працівники, що в різні роки працювали в музеї.

Директор Олександр Булига тепло привітав з професійним святом усіх, хто зібрався у великій виставковій залі, розповів, з ким доводилося йому працювати, які враження залишилися в душі. Побажав усім міцного здоров’я, ще багато років таких зустрічей і в такому ж складі зустріти і день нашої Перемоги над ворогом. Святковості заходу додало вручення Подяк працівникам за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток музейної справи на Рівненщині.

З вітальним словом виступив Ю.Калітинський -  начальник відділу охорони історико-культурної спадщини управління культури і туризму РОВА. Юрій Миколайович щиро подякував за запрошення бути на заході, адже його професійна кар’єра починалася колись саме тут; згадав своїх перших музейних вчителів; також вручив Грамоти від керівництва Рівненської ОВА, обласної ради, обласного управління культури і туризму.

Музейна науковиця Галина Данильчук підготувала слайд-шоу – світлини різних років музейної діяльності, де за кожною фотографією стоїть чиєсь життя.

Приємно було чути й бачити в музейній залі Ю.М.Нікольченка – доцента кафедри культурології Маріупольського державного університету, який також свою професійну діяльність розпочинав з музею і зараз не відділяє себе від нього.

Прийшли на свято музейники 70-80-х років минулого століття – Г.Антонова, Н.Стоколос, Богдан і Олена Прищепи, Н.Боришкевич, Л.Галуха, Л.Громадченко, І.Болєлова, А.Власкін, Т.Аладько, З.Заболотна, С.Шалімова, Н.Родіонова. Вони ділилися спогадами про різні історії з життя, про працю в музеї. Спілкування пройшло в щирій невимушеній атмосфері. 

Завершенням заходу, що підготували О.Яремчук і Г.Данильчук,  стало спільне фото учасників на пам’ять про зустріч.