ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "ВІЙНА ОЧИМА ДІТЕЙ".

25 травня 2023

Презентація виставки дитячих робіт

«Війна очима дітей»

 

25 травня 2023 р. в рамках реалізації проекту «Школа музейного екскурсовода»  у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття інтерактивної виставки «Війна очима дітей». Співорганізаторами виставки виступили Рівненський ліцей № 12 та школа анімації «Мульти Кідс».

 Директор Музею Олександр Булига тепло привітав усіх , хто завітав сьогодні до музею. Відмітив, що малюнки дітей про війну незвичайні, щирі. Сьогоднішня подія, мабуть, одна з найцікавіших в «Музейному марафоні». Виставку можна буде відвідувати впродовж місяця.

Тетяна Самсонюк - заступниця директора з розвитку і впровадження цифрових технологій, кандидат історичних наук, розповіла про роботу по створенню виставки, про вдалий експеримент, що поєднав в собі учнів Рівненського ліцею №12, студентів кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства РДГУ і  музейних фахівців Рівненського краєзнавчого музею. Висловила подяку керівниці ліцею пані Тетяні Луцюк за тісну співпрацю.

Директорка ліцею Тетяна Віталіївна також всім подякувала і запропонувала переглянути результат учнівської роботи. Малюнки дітей вийшли неперевершені. На виставці представлено 22 малюнки учнів Рівненського ліцею №12, на основі яких було створено мультфільми. Їх всі охочі зможуть передивитися, відсканувавши QR-коди на малюнках.

Керівниця  школи анімації «Мульти Кідс» Юлія Півторак запропонувала переглянути прем’єру двох мультфільмів: «Літак «Мрія» та «Рівне – кишенька безпеки», де можна було побачити світ очима дітей, в якому літак «Мрія» продовжує жити у фантазіях, а наше місто Рівне стало прихистком для багатьох.

Завідувачка сектору мистецтв РОКМ Міненко Т.В. закцентувала наскільки креативно, творчо, позитивно було працювати в проєкті «Школа музейного екскурсовода» з учнями ліцею. Вказала, що виставку малюнків доповнено експонатами, які ілюструють події та наслідки сучасної війни, волонтерську підтримку, умови життя українських міст – ті емоції, що закладені у дитячих роботах.

Наостанок молоді екскурсоводи-семикласниці  ліцею №12 провели коротку екскурсію по створеній виставці.

Завершилась презентація  фотографуванням учнів з песиками-Патронами на подвір’ї музею.