ВИСТАВКА ДИТЯЧИХ ТВОЧИХ РОБІТ «ЦІКАВА УЯВА» ВІДКРИЛАСЯ У КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

6 червня 2023

6 червня 2023 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Цікава уява», на якій представлено дитячі творчі роботи учнів художньої студії Ольги Пилипей, яка діє при Рівненській християнській школі «Світогляд».

Заступник директора РОКМ Дмитро Маслов радо привітав усіх присутніх на відкритті цієї неординарної, цікавої виставки. Дмитро Віталійович наголосив – виставка є вражаючим результатом спільної праці дітей, педагогів та музейників і запросив до слова керівника музейної робочої групи над цим проєктом, завідувачку сектору мистецтв Тетяну Міненко.

Тетяна Володимирівна підкреслила, що для музею це щастя – надавати свої експозиційні площі для робіт таких талановитих і креативних дітей. Вона подякувала викладачам художньої студії Ольги Пилипей та усьому колективу школи «Світогляд» за те, що, незважаючи на жахливі обставини сьогодення, у цьому закладі діти все одно продовжують жити, творити, думати і головне – мріяти.

Заступник директора з виховної роботи Рівненської християнської школи «Світогляд» Анастасія Господарисько зазначила: для неї це честь –  побачити малюнки своїх вихованців у музеї. Для пані Анастасії надзвичайно приємно знати, що виростає нове покоління, яке змалечку вміє не лише читати, писати, міркувати, але й вільно проявляти себе у творчості.

Ірина Курченко, директор Рівненської християнської школи «Світогляд», додала – особливе щастя викликає розуміння того факту, що її учні в такому юному віці змогли стати не просто митцями, але й меценатами, які вже одного разу збирали кошти для ЗСУ в ході благодійної ярмарки і не проти зробити це знову. Саме так таланти починають служити суспільству і для педагогів немає більшої радості, аніж розуміти, що їм вдалося спрямувати здібності своїх дітей у корисне русло.

Завідувачка сектору мистецтв РОКМ Тетяна Міненко запропонувала долучити представлені на виставці дитячі малюнки до благодійного продажу картин з метою збору коштів на потреби 104 бригади ЗСУ, який уже проводиться в музеї на даний момент. Діти з ентузіазмом підтримали таку пропозицію.

Керівниця художньої студії при Рівненський християнській школі «Світогляд» пані Ольга Пилипей привітала усіх своїх вихованців з відкриттям виставки їх робіт, поділилася спогадами про цей навчальний рік самовідданої праці, безмежних фантазій і щирого натхнення, підсумки якого тепер доступні до огляду усім гостям музею. Розповідаючи про малюнки своїх учнів і учениць, пані Ольга наголосила – вони з дітьми не намагалася вкласти у ці роботи глибокі філософські підтексти, лише хотіли відобразити дитячі думки достатньо вишукано і гарно, щоб переконати всіх у головному девізі їх художньої студії: «Малювати може кожен, але не кожен про це знає!»

Іринка, одна із учениць, розповіла про свій малюнок – вона зобразила затишну хатинку для їжачка всередині дерева. Загальну увагу привернув інший дитячий малюнок під назвою «Тиша» - силует мовчазної людини, оточений багатьма різнокольоровими літерами «Ш».

На завершення відкриття завідувачка сектору мистецтв Тетяна Міненко зазначила, що роботи дітей на виставці поступово змінюватимуть. Таким чином усі вихованці художньої студії зможуть побачити свої малюнки у нашій експозиції, а для гостей музею є сенс відвідати виставку не один раз.

Виставка триватиме протягом місяця. З питань придбання дитячих малюнків для збору коштів на потреби ЗСУ звертатися  до співробітників сектору мистецтв – Тетяни Міненко та Оксани Лозяк.