ЛІТЕРАТУРНО-ХУДОЖНЯ ВИТІВКА ВІД ТАМАРИ БАЦМАЙ

18 червня 2023

15 червня у Літературному музеї Уласа Самчука зібралася культурна еліта Рівного на літературно-художню витівку від  рівненської поетеси, членкині Національної спілки журналістів України, членкині обласної організації Спілки письменників України, волонтерки та чарівної жінки – Тамари Бацмай.

Розпочав захід Микола Федоришин – в.о. завідувача сектору Літературний музей Уласа Самчука, який цікаво розповів присутнім коротку екскурсію про Уласа Самчука,  як літописця українського простору. Також пан Микола представив персональну виставку образотворчого мистецтва Тамари Бацмай. Це яскраві картини на яких зображені квіти, природа, тварини та автопортрет самої художниці.

Своє враження про картини висловив відомий рівненський художник Ярослав Марчук. Пан Ярослав побажав Тамарі Бацмай не зупинятися у своїй творчості і сміливо продовжувати творити.

Директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига привітав пані Тамару з чудовим заходом та розповів історію їх знайомства.

Неабияк схвилювали присутніх вірші у власному виконанні Тамари Бацмай, їх в її доробку більше 200.  Пані Тамара авторка серії цікавих дитячих книг «Світ навколо нас»: «Абетка», «Про фігури», «Працьовитий павучок», «Їжачок–хитрячок», «Моя Україна», «Сом і сон», «Ази геометрії», які розійшлися тисячними екземплярами по Україні. У кожній – щось захопливе, розумне та корисне як для дорослих, так і для малят. Абетка з віршиками-скоромовками стала настільною книгою для вихователів та логопедів.

Музичною родзинкою заходу були пісні на слова Тамари Бацмай у виконанні Тетяни Леус та Валентини Слуквіної.

На завершення літературно-художної витівки пані Тамара пригощала всіх присутніх смачним медівником за рецептом її бабусі та узваром.