ЗАХІД ПАМ'ЯТІ ВІКТОРА СУХОДОЛЬСЬКОГО "ДІДУСІК НАЗАВЖДИ У НАШИХ СЕРЦЯХ"

24 липня 2023

24 липня 2023 р. в залі «Творці історії» Рівненського обласного краєзнавчого музею запалала Свічка пам’яті на честь полеглого захисника – старшого солдата 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Віктора Суходольського з позивним «Дідусік».

Вшанувати Героя, який віддав за наше майбутнє, найцінніше – своє життя, прийшли його рідні, бойові побратими, друзі, музейники.

Директор музею Олександр Булига привітав усіх, хто зібрався в музеї, щоб вшанувати світлу пам'ять загиблого воїна. Присутні приєдналися до молитви, виголошеної капеланом, о. Сергієм (Лучаніном).

Інна Черницька, в. о. завідувачки відділу історії РОКМ, розповіла, що «Дідусіку» назавжди 55… Віктор був активним учасником Помаранчевої революції 2004 року. Брав активну участь у Революції Гідності, одразу після якої став учасником АТО. З перших днів повномасштабного вторгнення рф «Дудусік» проходив службу у 130 ОРБ. З листопада 2022 року продовжив службу в 128 ОМБр. Воював на бахмутському та запорізькому напрямках.

14 червня 2023 року старшого солдата Віктора Суходольського нагородили медаллю “За хоробрість в бою”. А за кілька днів, 16 червня, він загинув під час артилерійського обстрілу поблизу села П’ятихатки  Запорізької області.

На заході були рідні Віктора, які поділилися своїми спогадами, світлинами про Героя. Для них він назавжди залишиться в пам'яті життєрадісним і люблячим татом та дідусем.

Іван Солодуха, директор Культурно-археологічного центру «Пересопниця», розповів про своє спільне перебування з В. Суходольським у лавах ЗСУ. Згадав, що «Дідусік» був надзвичайно позитивною, світлою і відважною людиною, яка понад усе любила життя і Україну.

Згадували про Героя його побратими, ветерани, волонтери. Прозвучала ідея, клопотати перед міською радою, про найменування однієї з вулиць обласного центру іменем Віктора Суходольського і присвоєння йому звання «Почесного громадянина Рівного».