У КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ПРОЙШЛА ТВОРЧА ЗУСТРІЧ ІЗ МАНДРІВНИМ БАНДУРИСТОМ БОГДАНОМ КОЗЛОВСЬКИМ

2 серпня 2023

2 серпня 2023 року у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася творча зустріч із Богданом Козловським – молодим і талановитим бандуристом із Очакова, який подорожує зі своєю дзвінкоголосою бандурою по Україні, виконуючи пісні найрізноманітнішого репертуару, включаючи свої авторські.

Директор РОКМ Олександр Булига з приємністю представив сьогоднішнього гостя музею. Розповів, що Богдану 22 роки, він закінчив Миколаївське музичне училище, навчається на історичному факультеті Київського Національного Університету. З дитинства цікавився історією кобзарства, себе сприймає як мандрівного поета, уже 5 років довго не затримується на жодному місці, даруючи людям свої чудові пісні у всіх куточках нашої країни.

Богдан Козловський зазначив, що його мета у цей непростий час – підіймати настрій та бойовий дух українців за допомогою мистецтва, тому отримавши запрошення завітати до музею, поділитися власною творчістю із великою кількістю слухачів – мешканців і гостей міста – не міг відмовитися.

Етнографиня, заслужена працівниця культури України Алла Українець поділилася враження від свого вчорашнього спілкування з Богданом. Алла Миколаївна наголосила – розмови з такими людьми – творчими, патріотичними, які зростали з Кобзарем на вустах, сповнюють неймовірною радістю. Пані Алла подарувала Богданові примірник своєї книги «Традиційний одяг Рівненщини» на добру пам’ять про зустріч із музейниками.

Пані Світлана Невірковець із села Городок, що надала Богданові притулок у себе вдома на час його перебування на Рівненщині, відмітила – це людина, закохана у мистецтво сама і здатна закохати інших. Ледве переступивши поріг, Богдан у першу чергу думав не про їжу чи відпочинок, а запропонував заграти і заспівати для господарки.

Богдан Козловський виконав гостям сьогоднішнього заходу багато чудових пісень. Це були і покладені на музику поетичні рядки письменника-фантаста, філософа Олеся Бердника, авторські пісні («Пісня брахманів», «Серце дарую тобі навіки», «Чуєш мій брате як сурми гудуть», «Візьму я бандуру»), патріотичні – «Марш Нової Армії», «Пісня про отамана Зеленого», жартівлива пісенна народна казка «Про козу» та безліч інших.

Вдячні слухачі аплодували стоячи, задавали Богданові безліч питань. З приводу поглядів на майбутнє України бандурист відповів – бачить її центром зародження нової світової цивілізації, про свої подальші плани сказав, що хоче здійснити поїздку на Донбас, аби підтримати там наших захисників. Говорили і про рідне місто Богдана – Очаків, обговорювали й інші теми.

На завершення заходу Богдан Козловський залюбки погодився зробити спільне фото із гостями сьогоднішньої музичної події.