ВИСТАВКА ПРИСВЯЧЕНА ВОЛОНТЕРАМ-ВІДНОВЛЮВАЧАМ ВІДКРИЛАСЯ НА МУЗЕЙНОМУ ПОДВІР’Ї

10 серпня 2023

10 серпня 2023 року на подвір’ї Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття фотовиставки «Міцніші за цеглу». На представлених світлинах зображено роботу волонтерів спільноти Б50, яка однією з перших почала ліквідацію наслідків російської агресії. Ці активні кияни й жителі столичної агломерації уже рік допомагають постраждалим мешканцям Ірпеня, Мощуна, Бородянки, Макарова та інших населених пунктів Київської області. Волонтери роблять перший крок до відбудови – прибирають зруйновані снарядами будинки, ліквідовують наслідки збройної агресії, консервують пошкоджені оселі.

Українська волонтерка, музикантка, вчитель Христина Панасюк розпочала захід, виконавши зворушливу пісню «Живи» про прагнення жити і боротися, незважаючи на всі обставини, важливе зараз для всіх українців – волонтерів, військових, кожного з нас.

Директор РОКМ Олександр Булига розповів, що фотовиставка про роботу спільноти Б50 мандрує всією Україною, адже її мета – надихнути незламністю активістів і мотивувати глядачів долучатися до «волонтерства відновлення». Протягом 10 днів вона експонуватиметься у Рівненському музеї, після чого вирушить до Кам’янця-Подільского.

Волонтер Олександр Гребенюк додав – фотовиставка, що демонструє кадри відновлення небайдужими активістами постраждалих міст Київщини – важливе нагадування для рівнян про змогу долучитися до подолання наслідків війни.

Заступниця директора Рівненського обласного краєзнавчого музею з наукової роботи Оксана Яремчук подякувала всім, хто створював виставку, за їх роботу над популяризацією волонтерства, а людям, зображеним на фото – за важливий внесок у відбудову України.

Викладач НУВГП, історик, краєзнавець Віктор Гром відзначив, що  студенти університету почали активно долучатися до волонтерської діяльності починаючи з 2014 року. З початком повномасштабного вторгнення ця тенденція посилилася ще більше. Саме здатність українців безкорисно працювати на благо Батьківщини є нашою головною зброєю проти ворога.

Христина Панасюк виконала для присутніх й інші свої пісні – «Загартовані вогнем», «Я не втомився», «Але є один нюанс» (остання пісня була прем’єрною). Також пані Христина запросила відвідати благодійний концерт до Дня молоді, що відбудеться в суботу на Зеленій сцені Парку ім. Т. Шевченка. Мета концерту – збір коштів на потреби ЗСУ.

Після завершення відкриття виставки учасники та гості заходу зробили спільне фото.