У КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КАРТИНУ ХУДОЖНИЦІ ІЗ МАРІУПОЛЯ

14 серпня 2023

14 серпня 2023 року у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація картини художниці із Маріуполя Ірини Голосної, яка присвячена українським воїнам, що опинилися у ворожому полоні і потребують звільнення. Всі виручені кошти від продажу цієї картини буде використано для підтримки взводу добровольців «Рівняни-Гонор», що боронять Україну у складі легендарного батальйону «ВОВКИ ДА ВІНЧІ» у районі Бахмуту.

Директор РОКМ Олександр Булига тепло привітав усіх гостей заходу. Він висловив щиру вдячність художниці, а також подружжю Едуарда і Ольги Дробко. Саме вони прихистили родину Голосних у Рівному, коли ті змушені були покинути зруйнований рашистами Маріуполь, вони ж передали цю картину до музею для благородної мети.

Пані Ольга Дробко розповіла, що після початку повномасштабного вторгнення росії та безжальних обстрілів її рідного міста художниця Ірина Голосна змінила тематику своїх картин із пейзажів та мариністики на патріотичну. Нині мисткиня знаходиться у Німеччині. Вона створює нові роботи закордоном, аби донести з їх допомогою необхідність підтримувати Україну до мешканців європейських держав. А гроші від продажу картин спрямовує на допомогу ЗСУ і постраждалим від війни українцям. Ідея написання представленого сьогодні полотна «Звільнімо українських захисників!» прийшла до Ірини Голосної, коли вона побачила яскраві різдвяні вогні європейських міст та збагнула, що через війну діти полонених українських вояків не зможуть насолодитися такими ж вогнями у себе вдома. Оскільки Рівне – місто, яке було другою домівкою художниці упродовж 4 місяців, пані Ірина вирішила, що саме Рівненський музей – найкраще місце для презентації і благодійного продажу однієї з її робіт.

Едуард Дробко додав, що вилучені від продажу картини кошти підуть на закупку надзвичайно важливих зараз FPV-дронів, а також – на розробку експериментального евакуаційного дрону, котрий допомагатиме рятувати більше життів як поранених в бою українських захисників, так і постраждалих від військових дій цивільних осіб.

Запрошуємо усіх бажаючих завітати до Рівненського обласного краєзнавчого музею, аби особисто помилуватися зворушливою і прекрасною картиною та долучитися до благодійного збору коштів.