ВІДКРИТТЯ ПЕРСОНАЛЬНОЇ ВИСТАВКИ ХУДОЖНІХ РОБІТ МАРИНИ МАСЛОВСЬКОЇ

25 жовтня 2023

25 жовтня 2023 року у стінах Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття персональної виставки художніх робіт Марини Масловської «Хай квітне Україна».
На виставці майстрині з Дніпра було представлено розмаїття робіт у техніці петриківського розпису: картини, посуд, рушники, військові трофеї з окупованих територій тощо. Натхненням для художниці стала флора Рівненщини, яка знайшла своє відображення у різнобарвних рослинних орнаментах. Також у своїх творах пані Марина зобразила і тварин, переважно птахів та риб.
Розпочали захід заступник директора РОКМ Дмитро Маслов та завідувачка сектору мистецтв Тетяна Міненко. Привітавши усіх присутніх, пані Тетяна запросила до слова головного спеціаліста Управління культури та туризму Рівненської ОВА, члена Всеукраїнської музичної спілки та Національної спілки кобзарів України Назара Волощука. Акомпануючи собі на бандурі, Назар Олександрович виконав пісню «Україно моя» (слова Олеся Бердника, музика Василя Литвина).
Спогадами про професійно-творчий шлях майстрині поділилася старша наукова співробітниця Дніпровського художнього музею Вікторія Мунтян – одногрупниця та колега Марини Масловської. Про джерела натхнення навколишнього світу та про те, як живі рослини перетворюються на яскраві орнаменти під пензлем художниці розповіла мама пані Світлана.
У своєму слові майстриня пригадала як вперше розфарбовувала трофейну річ, що їй передали з окупованих територій. Відповідаючи на запитання, пані Марина розповіла про автентичність своїх робіт, про особливий інструментарій петриківського розпису та про плани на майбутнє з організації майстер-класів. Художниця подякувала сектору мистецтв РОКМ за співпрацю в організації виставки.
Виставка діятиме для рівнян та гостей міста впродовж місяця.