У КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ВІДБУВСЯ СПІЛЬНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ РАЗОМ З ВИКЛАДАЧАМИ ТА СТУДЕНТАМИ ФІПМВ РДГУ

26 жовтня 2023

26 жовтня 2023 року у залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбувся спільний круглий стіл з викладачами та студентами факультету історії, політології та міжнародних відносин Рівненського державного гуманітарного університету. Тема заходу «Історичний контекст: тварини і sapiens» поєднала у собі різноманітні аспекти взаємозв’язку тваринного світу та людської цивілізації – від комеморативної складової сучасного соціуму до актуального прояву залежності тварини від людини.

Основною метою зустрічі стала популяризація серед молоді відвідування музейних закладів та залучення студентів до роботи у проектах РОКМ.

З вітальним словом виступила модераторка заходу молодша наукова співробітниця відділу маркетингу, розвитку та комунікацій РОКМ Аліна Корольова, яка подякувала викладачам і студентам ФІПМВ РДГУ за співпрацю та ініціативність. Роботу круглого столу розпочала старша наукова співробітниця відділу природи Олеся Ярмолюк, яка наочно продемонструвала присутнім особливості тваринного світу Рівненщини.

Про реакцію світової громадськості на тварин-маскотів під час російсько-української війни розповіла кандидатка історичних наук, доцент кафедри історії України РДГУ Юлія Візітів. Продовжили круглий стіл студенти 4-5 курсів ФІПМВ РДГУ, доповідаючи на дотичні тематики: прояви тваринного світу у філателії, нумізматиці, в міфології України та світових культах, історія вегетаріанства та зниклі види фауни, тварини як фактор впливу на історичний процес тощо. 

З надією на подальші спільні проекти з РОКМ подяку організаторам висловила доцент кафедри всесвітньої історії РДГУ Ольга Сєвєрова. Захід закінчився спільною дискусією навколо наукового напряму.