ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ МУЗЕЮ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА УКРАЇНИ «АРТ-ВОЯЖ РІВНЕ»

2 листопада 2023

2 листопада 2023 року в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки Музею сучасного мистецтва України «Арт-Вояж Рівне».

На виставці експонуються спеціально відібрані твори з колекції Музею сучасного мистецтва України. Загалом представлене українське мистецтво закарпатської, київської, кримської, львівської, одеської та харківської шкіл. Більше півсотні творів різноманітної тематики, де кожен автор – всесвіт власного світобачення, філософських роздумів і енергії захвату, що оспівують природу, людину, шанування традицій та радість буття. Відвідувач зможе познайомитися з творчими роботами В. Гонтарова, І. Бровді, Р. Сельського, З. Лерман, Л. Рапопорт, В. Цвєткової, Є. Коткова, А. Лози, М. Глущенко та інших талановитих митців.

Розпочав захід заступник директора РОКМ Дмитро Маслов. Привітавши присутніх, Дмитро Віталійович запросив до слова кураторку та провідну мистецтвознавицю столичного музею Ірину Алексєєву. Пані Ірина розповіла про початки створення колекції та про першу виставку в м. Тбілісі, Грузії; про проект по збору картин по усій Україні під назвою «Мистецька мапа України», наголосивши, що головна мета музею – поширення та популяризація сучасного мистецтва в межах нашої держави. Ірина Євгенівна щиро подякувала фундатору музею і засновнику благодійного фонду Сергію Вікторовичу Цюпку за можливість організувати виставку в РОКМ.

Своїми враженнями поділився Петро Подолець, голова Рівненського обласного осередку Національної спілки художників України. Пан Петро відмітив, що відкриття подібної виставки – сенсація для Рівного, адже представлені на ній картини надзвичайно високого класу.

Завідувачка сектору мистецтв РОКМ Тетяна Міненко від імені музею привітала усіх причетних та гостей заходу з відкриттям «Арт-Вояжу» і зазначила, що для Рівненщини це непересічна подія та недооціненний досвід.

Виставка діятиме для рівнян та гостей міста до 12 грудня 2023 року.