ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ "IV МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА КВІТУЧА ФАНТАЗІЯ"

18 грудня 2023

18 грудня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбувся захід - підведення підсумків "IV Міжнародного конкурсу образотворчого мистецтва КВІТУЧА ФАНТАЗІЯ". Конкурс присвячений видатній українській художниці Катерині Білокур. У виставці конкурсу були представлені роботи кращих конкурсантів (дитячої та юнацької аудиторії) з усіх куточків України та з-за її меж. Організаторами його були Всеукраїнське обʼєднання "Мистецький вектор" спільно з Управлінням культури та туризму РОВА та Київським університетом імені Бориса Грінченка.
Директор музею Олександр Булига виступив з вітальним словом, подякував учасникам за їхні прекрасні доробки і зазначив, що сьогоднішнім конкурсом розпочинається музейний «Різдвяний марафон», який буде проходити 18 -22 грудня 2023.
Слова подяки від начальниці управління культури та туризму РОВА Любові Романюк отримав Юрій Яцика, президент ГО "Всеукраїнське об'єднання Мистецький вектор", директор конкурсу. Пан Юрій один із тих, хто боронить Україну, боронить наших дітей, мріє про наступні мистецькі дитячі крнкурси. Він особисто приїхав з фронту аби відзначити переможців конкурсу. Любов Володимирівна відмітила, що конкурс з кожним роком набирає обертів, розширюється географія його учасників, збільшується їхня кількість.
Юрій Яцика провів церемонію нагородження переможців "IV Міжнародного конкурсу образотворчого мистецтва КВІТУЧА ФАНТАЗІЯ". На заході зазначалося, що конкурс проводиться з метою пошуку, підтримки талановитих дітей та молоді, роз'яснення ролі образотворчого мистецтва у формуванні ціннісного ставлення до культурної спадщини українського народу та важливість творчості Катерини Білокур як особливе значення художньої стилістики серед зображального мистецтва в Україні.
Насамкінець заходу переможці та учасники конкурсу зробили спільне фото на фоні своїх чудових робіт.