ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З ЛІТЕРАТОРОМ ОЛЕКСАНДРОМ ІРВАНЦЕМ

24 січня 2024

24.01.2024 р. в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулася творча зустріч з літератором Олександром Ірванцем.

До музейної зали на літературний вечір Ірванця прийшли колеги-письменники, краєзнавці, митці, шанувальники його творчості.

Розпочав подію директор РОКМ О.Булига, який представив Олександра Ірванця – відомого в Україні та поза її межами поета, письменника, драматурга, перекладача. Олександр Степанович зазначив, що  відвідини музею відомим українським письменником-земляком у день свого народження стають  доброю традицією. Сьогодні О.Ірванець завітав до музею з Німеччини, а ще літератор пообіцяв не порушувати таку традицію і в 2025 році.

 З днем народження вітали літератора музейники, рівняни, гості міста, бажаючи йому настрою, ферії, руху, здоров'я і подальших творчих успіхів, а присутнім на заході – відкрити свої серця і пригощатися творами письменника.

В теплій щирій атмосфері звучали слова Олександра Ірванця. Він розповідав про своє життя впродовж двох останніх років в Берліні, про історію міст, де був у Німеччині, про твори, які побачили світ і які готуються до друку. Присутні мали змогу насолодитися віршованими і прозованими творами у виконанні автора. Пан Олександр повідомив, що сьогодні мала відбутися презентація його повісті «Ізмарагд Княгині Несвицької» – дивовижного твору, події якого розгорнулися в Рівному і його околицях, але  з ряду причин книга буде презентована згодом.  

Завершився захід питаннями-відповідями та спільним фотографуванням на згадку.

Тетяна Каук - ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та комунікацій Рівненського обласного краєзнавчого музею