ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ РОБІТ ХУДОЖНИКА МИКОЛИ ФЕСЮКА «І БУДЕ ВЕСНА, І РОЗЦВІТЕ КАЛИНА»

14 березня 2024

14 березня 2024 р. у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки Миколи Фесюка «І буде весна, і розцвіте калина».

Директор музею Олександр Булига представив автора виставки, розповів про його захоплення малюванням ще з дитинства, відмітив, що це перша персональна виставка митця в музеї. Персональні виставки художника раніше експонувалися у селах: Острожець, П’яннє, Новосілки, Уїздці, Борбин; смт. Млинів; у містах: Рівне, Луцьк, Дубно, Вараш. Він був учасником мистецької акції «Мистецтво одного села» м. Рівне.

Пан Микола розповів присутнім на заході гостям, що малювати почав з дитинства, з олівцями і пензлем не розлучався. Відвідував музеї, художні галереї – це надихало до створення картин. Познайомив із виставкою робіт (їх на виставціпонад 20) – прекрасними натюрмортами, портретами, пейзажами, квітами, роботами на патріотичну тематику.

Для Миколи Фесюка характерним є здатність відчути неповторність божественної краси, уміти передати, відтворити її в своїх полотнах. Так і народжуються у художника образи природи – тихої, спокійної,красивої і вічної.

Старша наукова працівниця сектору мистецтв музею Оксана Лозяк зазначила, що початок весни у музеї радує нас такими прекрасними мистецькими виставками, які відволікають від тієї тривожності, в якій ми зараз живемо. Назва виставки «І буде весна, і розцвіте калина» невипадкова – майже на кожному із полотен художника можна віднайти грона калини.

На завершення презентації онучка пана Миколи продекламувала патріотичний вірш про українку авторства свого дідуся.

Тетяна Каук - ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та комунікацій Рівненського обласного краєзнавчого музею