ПОЕТИЧНІ ЧИТАННЯ «РІДНА ХАТА – НАЙБІЛЬШЕ ДОБРО НА СВІТІ» (В РАМКАХ ТЕМАТИЧНОЇ АКЦІЇ «НАЦІОНАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ. ТИЖДЕНЬ ПОЕЗІЇ»

22 березня 2024

22 березня 2024 року у Літературному музеї Уласа Самчука відбулися поетичні читання «Рідна хата – найбільше добро на світі» в рамках тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії». Розпочав захід Микола Федоришин, завідувач Літературного музею Уласа Самчука, краєзнавець, заслужений працівник культури України, який розповів присутнім про роль музею у підтримці місцевих авторів та поетів, зокрема про літературний конкурс «Юні літописці українського простору» імені Уласа Самчука.

До слова була запрошена лавреатка цієї премії, учениця 11-А класу Рівненського ліцею №28 Дарина Садовчук. Поетеса, що робить перші кроки у царині віршованого мистецтва, поділилася спогадами про початок своєї творчості та темами особистого натхнення. Пані Дарина продекламувала свої авторські вірші: «Твій погляд», «Самотність і небо», «Про всіх, все і кожному», «Назавжди», «Невідоме сп’яніння», «Роман», «Оманлива любов» та інші.

 Анастасія Костюкович, солістка естрадного хору «DAR & B» КЗ «Рівненський міський палац культури» талановито виконала пісні гурту Бумбокс «Люди» та Один в каное «У мене немає дому».

Привітав з успішним виступом Дарину Садовчук живописець і письменник Ярослав Марчук. Митець підкреслив, що дуже задоволений молодим поколінням, яке з особливою щирістю, завзяттям та легкістю пише хорошу поезію. Гостям заходу пан Ярослав зачитав власний сонет про порушення рівноваги, присвячений воїнам, що загинули за Україну.

 Художниця та поетеса Тамара Бацмай зазначила, що поезія Дарини Садовчук – неординарна, майстерна, а головне має думку і почуття. Пані Тамара також продекламувала власні вірші з нової збірки «ПРОжити», зокрема вірш «Слово».

Відбувся захід в теплій атмосфері і завершився спільним фотографуванням учасників.