ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ПЕТРА КРАЛЮКА «ДЕСАКРАЛІЗАЦІЯ»

17 квітня 2024

17 квітня 2024 року у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація книги «Десакралізація» доктора філософських наук, професора, письменника, публіциста Петра Кралюка.

На заході зібралися музейники, історики, гості Рівного.

Художня книжка професора Петра Кралюка в іронічній манері осмислює потребу вийти з-під влади ворожих міфологій і наративів. Книга  містить три короткі художні тексти: «Полум’яне серце», «Фінішний топінамбур» та «Фабрика(ція)».

Презентуючи книгу, автор розповів про сам процес її написання, вказав, що працює ця художня проза із розвінчанням не лише російських міфологічних структур. П. Кралюк розповів присутнім про історію Закарпаття, де поширення угорської культури мало такі ж небезпечні колоніальні наслідки для регіону. Питання десакралізації різноманітних російських, а також угорських наративів, є актуальними в умовах нинішньої російсько-української війни.

Наприкінці презентації пан Кралюк наголосив, що Україна сьогодні, на жаль, відстає в інформаційному просторі і потрібно робити все для того, щоб утверджувати й  розвивати українську пропаганду.

Тетяна Каук - ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та комунікацій Рівненського обласного краєзнавчого музею