ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ «БУТИ РАЗОМ З ПРИРОДОЮ» (РОБОТИ УЧНІВ АРТ-СТУДІЇ STEP ART)

2 травня 2024

2 травня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація робіт учнів арт-студії STEP ART на тему довкілля «Бути разом з природою». Назва виставки відображає злиття дитячої творчості, чистоти з багатством та красою природного світу.

Директор музею Олександр Булига розпочав презентацію, нагадавши, що роботи учнів відвідувачі музею вже бачили. Тоді це була тематична виставка, присвячена родині князів Любомирських.

Старший науковий співробітник відділу природи Олеся Ярмолюк, яка була організаторкою і модераторкою заходу, познайомила присутніх з історією арт-студії, де діти мають можливість творити, надихатися, займатися улюбленими справами. Музейниця зазначила, що це перший виставковий проєкт про взамодію людини з природою, де кожен студієць може передати своє бачення довкілля.

Керівниця студії Наталія Сміховська розповіла, що громадська організація STEP АRT - творчий освітній простір для дітей віком від 4 до 14років.  Теми своїх робіт юні вихованці обирають самі. Дитячі малюнки допомагають глибше пізнати красу природи рідного краю. Пані Наталія представила роботи своїх учнів та подякувала за можливість знайомства відвідувачів музею з роботами студійників.

Програма презентації була доповнена музичними вітаннями учнів КЗ "Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти" Рівненської обласної ради. Вихованці гуртка "Майстерня духовності" керівник ШЕХТЕР Лілія, завідувачка відділу, подарували гостям твори: пісні «Старі фотографії» А.Скрябіна та «Червона рута» В. Івасюка.

Рівняни і гості міста зможуть переглянути виставку впродовж місяця.

Тетяна Каук - ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та комунікацій Рівненського обласного краєзнавчого музею