СВЯТО ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА ТА МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

31 травня 2024

31 травня 2024 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося святкування Останнього дзвоника та Міжнародного дня захисту дітей. Організаторами заходу виступили – РОКМ, КЗ «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» РОР, Громадська організація «Дівчата», клуб «Дівчата. Діти» Рівне. Міжнародний день захисту дітей був заснований в листопаді 1949 року у Парижі та традиційно відзначається щорічно 1 червня, зокрема в Україні.

Програма свята, участь в якому взяли рівненські школярі, включила в себе різноманітні майстер-класи з паперопластики, робототехніки, «веселої палітри» (гіпсові фігурки), екомайстерні (малюнки на дерев’яних спилах на природних матеріалах), плетіння прикрас з шнурівки, створення власними руками різноманітних поробок, виготовлення патріотичних брелоків тощо.

Разом з вихованцями гуртка «Майстерня духовності» (керівник – Лілія Шехтер, заввідділом Центру національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти) була організована співанка «Україна у нашому серці», де виконувалися попурі з пісень на патріотичну тематику. До співанки долучилися діти Центру підтримки «Я Маріуполь» та м. Донецька. За словами пані Лілії такі заходи вкрай важливі для соціалізації та інтеграції дітей в сучасні реалії військового часу.

Свято супроводжувалось екскурсіями по експозиціям краєзнавчого музею.