ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХУДОЖНЬОЇ ВИСТАВКИ МАРІЇ БРУХЛІЙ «УКРАЇНСЬКЕ СЕЛО. ЧАСТИНА ПЕРША. ТВАРИНИ»

5 червня 2024

5 червня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття художньої виставки Марії Брухлій «Українське село. Частина перша. Тварини» (серії «Кури» і «Гуси та качки»).

Марія Брухлій народилася у Корці 14 жовтня 1988 р. Закінчила Київський Національний університет технологій та дизайну у 2010 р. Захоплювалася малюванням ще з дитинства. З 2021 р. почала втілювати проект «Українське село. Частина перша. Тварини».

Розпочав захід директор музею Олександр Булига, який розповів про знайомство з авторкою виставки, чиї роботи сьогодні представлені у виставковій залі і відмітив унікальність робіт художниці.

Завідувачка сектору мистецтв музею Тетяна Міненко підкреслила, що така виставкав перше в музеї - картини, виконані таким незвичайним способом. На виставці про українське село представлено понад 20 картин пані Марії,  написаних на мішковині в оригінальній техніці. Роботи майстрині -  портрети курей, гусей, качок - виконані акриловими фарбами на старих мішках. Виставка доповнена авторськими листівками та скетчами робіт.

Художниця Марія Брухлій розповіла, як починався її шлях в цьому напрямку, як вона захопилася цим мистецтвом, як пише свої картини. Майстриня підкреслила, що досліджує українську ідентичність; оспівує унікальність; рефлексує яскравими фарбами на наївне бачення нового світу на базі національної спадщини. Пані Марія повідомила, що це перші серії її проєкту «Українське село. Частина перша. Тварини», всіх серій має бути 10.

Віктор Гвоздинський,український живописець, графік, член Національної спілки художників України, відмітив, що роботи Марії Брухлій приємно роздивлятися, вони творчі, світлі, позитивні і дуже добре, що в майбуньому ми побачимо продовження проєкту, що пані Марія не зупиняється на досягнутому.

Авторку виставки вітали добрими словами її друзі, колеги, музейники і всі бажали успіхів у творчості.

Виставка підготовлена співробітниками сектору мистецтв.  Рівняни та гості міста зможуть помилуватися двома першими серіями майстрині «Кури» і «Гуси та качки» до 22 липня 2024 р.

Тетяна Каук - ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та комунікацій Рівненського обласного краєзнавчого музею